salam buatmu

Sunday, December 5, 2010

:: BUKAN MENGUNGKIT TAPI MEMBANGKIT ::

moshi moshi

konnichiwa

untuk kamu semua yang dekat di hati


ekceli pemilik blog ni sedang dlm proses mengumpul material utk memberikan post2 yang lebih berguna untuk mase depan para pembaca sekalian... 
ye lar kn atleast kita boleh berkongsi ilmu yg ade
walaupun sedikit tp banyak keberkatannye

kan...kan.. betul tak... sila betulkn jika saya silap
(sekadar pendapat peribadi)

sebabnye,penulis juga tidak berniat utk menjadikn blog ini sbgai terlalu peribadi
(seperti diari)

namun begitu... (asal aku tulis cam cikgu base melayu ni... skema sungguh)... 
hari ni terpakse jugak wat post di sini coz yelah kan,sebagai budak baru belajar... kne banyak practise supaya dapat wat post2 yang lebih berkualiti dari semasa ke semasa.. 
tak gitu...
dlm mase yang same dpt memperbaiki kesilapan yang ade...

*
ok lar... kita berbalik kepada tajuk post di atas ni...

apekah perasaannye biler ditakdirkan bertemu dengan makhluk Tuhan ade fe'el(perangai) camtu???? 

ape!!! tak pernah jumpe pun org camtu... ye ke... cam tak caye je...
klu betol alhamdulilah

atawpon anda salah sorang dari mereka ni??? 
tak kan lar kan... mintak dijauhkan...


huh!  annoying tol lar minah ni... nak makan kasut aku agaknye




ok lar,pada pendapat penulis,sebenarnye mende ni simple je


kalau tak nak orang wat kat kita,kita jgn wat kat orang


setuju tak???

walaupon begitu kalau nak terjumpe jugak,ape boleh buat kn

dah takdir....huhu

tapi percayalah setiap perkara tu ade kebaikn dan keburukan masing2
contohnye cam tido...
walaupon cam buang mase tapi tido tu penting utk kesihatan...
(ceh! padahal nk back-up diri sndiri kuat tido)

same gak dengan sikap di atas... 
walaupun kita rasa menyampah,meluat,telinge bernanah,menci!menci!

tp sedar tak,
itu salah satu cara kita utk saling ingat-mengingat antara satu sama lain... 

hurmmm.... logik gak kn...

kalau tak de orang camtu,mungkin kita sume akan jadi cam

nie
macam gamba kacang je ni??? ape kne-mengena


*

*

bkn encik kacang yer... tp kacang yg melupakan kulit... tak kan lar tak taw ape maksudnye...

so,
kalau pasni terjumpe ngan orang camni... jgn lah kita ckp dia jahat,buruk perangai,tak eklas,berkira,mulot longkang...(eh! melebih2 plak)

sbnarnya...
mereka lar yang akan menjadikn kita org yang pandai mengenang jasa,menghargai org lain dan reti nak membalas budi

however... huhu...
jangan pula kita yang jadi macam tu... 
ade banyak lagi cara lain untuk kita saling ingat-mengingat dan berpesan2 antara satu sama lain

sekian

ikhlas dari hati

 

p/s: BUKAN MENGUNGKIT TAPI MEMBANGKIT adelah tajuk lagu yang pernah dinyanyikan oleh Siti Nordiana ..one of  fav. penulis.... huhu... klu nak dengar g lar download yer... best2

2 comments:

misz sakura said...

welcome to da new world long!!
hehe..post la bnyak2 lg nak baca..
suke baca2 nie..hahaha..;))

aLonG iShiKaWa said...

ok x... post along... ke terok... x pe.... gtaw jek... jujur na... tipu dose... nti x nk blnje coki2...ha3