salam buatmu

Saturday, December 4, 2010

:: WAJAH DI SEBALIK NAMA ::

kalau tuan pergi memancing,
jangan lupa membawa pancing,
tapi kalau tak bawa cacing,
baik tak payah memancing,


asalamualaikum salam sejahtera...
terima kasih kepada kamu2 yang sudi melawat blog gue yang baru setahun jagung nie(setahun apenyer,seminggu pun tak sampi lagi)...

Blog... blog... blog.... apekah itu???? biler ramai member2 semakin sebok2 cakap pasal mende ni,hatiku tertanya... perasan ingin taw membuak2 umpama lahar gunung berapi Merapi(hiperbola yg keterlaluan di situ)... oleh itu langkah pertama diatur penuh bergaya...jeng!jeng!jeng!... gi lar merayau2 usha blog orang... jadi spy jap... alah2 buat research untuk esaiment gitu...huhu...lalu terjumpe beberapa blog yang agak menarik hatiku ini... ceh!

Maka bila hati sudah tertambat,aku pun mula merisik2 kabar... ni ape?tu ape?nak buat ni camne?nak buat tu camne?and every single thing yang aku nampak aku tanya...(alangkah bagusnya jika perkara sebegini berlaku di dalam kuliah)...malangnya tidak...huhu...

Akhirnye pada tanggal 2/12/2010... diri ini secara rasminya telah mendaftarkan diri menjadi salah sorang rakyat di kerajaan blog sedunia... mule2 rase cam tak bape sure nak buat ke tak.... bak kata orang 3D(diriku dalam dilema)... almaklumlah... aku hanya insan biasa yang tidak punya ape2 yang istimewa(humble nye... sungguh tak boleh blah di situ)... tapi berbekalkn sokongn moral dari rakan2 seperjuangan yang sudah lama berkecimpong di arena blog nie antaranya jemah,fasihah,farah(tq babe,sayang korg....likeeeeeeeeee)... ku gagahkan jua langkah ini menuju puncak... vista...  eh!!... bukan2... melangkah ke alam blog ini...

Furthermore...cewah!speking lar pulak... mentang2 lar slalu gi shoping kat Sintok City...ops!hehe...(org kedah jangan marah cek na... gurau ja)...izinkn hamba capal yg hina.... eh!! silap lagi... pacal yang hina ini meng-introduse-kn diri...
Nama diberi sejak azali... Siti Hajar Binti Ahmad... umur la ni 21 tahun 1 bulan17 hari... lebih kurang lar... kira lumpsum... lahir pada tanggal 18/10/89... kalau dengar citer orang dolu2 katanya lepas asar... ntah lar,tak dpt dikenalpasti kesahihan sumber tersebut... aku pun satu,terlupa pulak nak tengok jam masa lahir aritu...

Asal dari kampong... daerah Pontian iaitu salah satu jajahan takluk Johor Darul Takzim... daulat tuanku!!!...  sekolah bestariku SMK Dato'Penggawa Barat(orang panggil sek.dato')... juga di sana... selepas itu hamba pergi merantau ke ngeri orang pulak... pada umur 18 tahun... mendapat rezeki further my study...huhu... ke negeri jelapang padi... tuuu dia.... from south to north...so,aku masuk matrik kat Kolej Mara Kuala Nerang(KMKN)...sebagai student jurusan akaun gitu... lepas setahun,aku dapat rezeki belajar kat utara lagi... tak tahu lar kan... rezeki aku nampaknya banyak kat sini... maybe jodoh pun nanti jumpa kat sini kot... uhuk2...(tak jumpe lagi pun)...sampi la ni dah masuk tahun 3 aku duk mengaji kat UUM,Sintok... tak sabar rasanya nak habiskn setahun lagi sisa hidup kat sini...

Di bawah adelah sikit2 gambo aku kalau kamu semua nak kenal2 siapa empunya blog ni... almaklumlah,aku ni bukan suka sangat nak bergambo... kadang2 jek bile ade event2 penting yang cambest...
So,akhir kalam.....

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong maafkan.

c u next time....

dalam kelas tengah tunggu turn presentation...sempat lagi tu

masa join program kat my dpp,Petronas..
Petro Spring Fest

bersama arwah ayah yang sangat dirindui...
baru sahaja meninggalknku 17 hari yg lalu...Al-fatihah buatnya

2 comments:

efyna.pinkladies said...

woohh. gudluck along. rajin2 la g tengok blog2 yg dah ade ramai followers ea. :)

aLonG iShiKaWa said...

maceh yer cikgu... sila terus br tunjuk ajar ku sifu....